Tarih: 20.05.2024 22:26

Diyarbakır'da iki müteahhit hakkında karar açıklandı !

Facebook Twitter Linked-in

6 Şubat 2023'te Diyarbakır'da meydana gelen Maraş merkezli depremlerde yıkılan Dündar Apartmanı'na ilişkin davanın karara bağlandığı öğrenildi. Mahkeme, tutuklu 2 müteahhit Sercan Erbey ve İlhami Dündar'a 13 yıl 4'er ay hapis cezası verdi. Depremde 38 kişinin hayatını kaybettiği ve 37 kişinin yaralandığı trajik olayla ilgili kararın açıklanmasının ardından, tutuklu müteahhitler SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Ancak tutuksuz yargılanan arsa sahibi Seydo Bozkaya ise duruşmaya katılmadı.

Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklar Erbey ve Dündar'ın suçlu bulunarak cezalandırılmalarını ve tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Ancak tutuksuz sanık Bozkaya'nın beraatini savundu. Sanıkların sağlık sorunları nedeniyle tahliye talepleri de mahkeme tarafından değerlendirildi. Sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu iddia ederek tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, oy birliğiyle verdiği kararda Erbey ve Dündar'ı "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 13 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —