Diyarbakır'da Hasenan Aşireti liderinden barış çağrısı

Diyarbakır

Diyarbakır’daki Hasenan Aşireti Derneği Başkanı ve barış elçisi Hasan Arslan, “artık geleceğimizi savaş ve göz yaşı değil, barış ve kardeşlik yazmalıdır” diyerek barış çağrısında bulundu

Diyarbakır’daki Hasenan Aşireti Derneği Başkanı ve barış elçisi Hasan Arslan, “artık geleceğimizi savaş ve göz yaşı değil, barış ve kardeşlik yazmalıdır” dedi.

Diyarbakır’da bulunan Hasenan Aşireti Derneği Başkanı ve barış elçisi Hasan Arslan, bir basın açıklaması yaparak son günlerde normalleşmeyle ilgili atılan adımlara dikkat çekerek barış çağrısında bulundu.

Hasenan Aşireti lideri ve başkanı Hasan Arslan yaptığı açıklamada ;

Geleceğimizi savaş ve gözyaşı değil, barış ve kardeşlik yazmalıdır

İsrail'in Ortadoğu'ya açmış olduğu savaş ülkemize özellikle de bölgemize çok yaklaşmış durumda, bu durum bölgede ve ülkemizde kalıcı barışın sağlanması gerektiğini gösteriyor.Yıllardır ülkemizde devam eden, gerginlik, kaos ortamı özellikle de genç kardeşlerimizin geleceğini yıpratmaktadır, bu sebeple artık geleceğimizi savaş ve göz yaşı değil, barış ve kardeşlik yazmalıdır. 

Recep Tayyip Erdoğan'ın, Devlet Bahçeli'nin, Tuncer Bakırhan'ın açıklamaları değerlidir

Ülkemizin tüm siyasi partilerine, sivil toplum kuruluşlarına, toplumsal faaliyet gösteren her bireye; " gelin, hep beraber geleceğimizi barışla yazalım, bunun için ne gerekiyorsa yapalım diyerek", barış çağrısında bulunuyorum. Geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sayın Devlet Bahçeli'nin, Sayın Tuncer Bakırhan'ın ‘barış’ konusundaki açıklamaları çok değerlidir, ülkemizin geneline umut olmuştur. Bu adımların daha da somutlaşması ve kalıcı barışın sağlanması için ne gerekiyorsa yapılması gerekmektedir. 
Doğunun simgesi barıştır, bu nedenle doğu bölgesindeki kardeşlerimize barış konusunda daha çok çaba payı düşüyor.

 



DİYARBAKIR 22.10.2024 10:53:00 0
Ağabey Enes Güran'ın telefon görüşmeleri incelendi: 'Narin diş fırçamı kullandı bir şey çıkar mı? Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın vahşice öldürülmesiyle ilgili iddianamede yeni ve çarpıcı detaylar ortaya çıktı.
Diyarbakır'da Hasenan Aşireti liderinden barış çağrısı Diyarbakır’daki Hasenan Aşireti Derneği Başkanı ve barış elçisi Hasan Arslan, “artık geleceğimizi savaş ve göz yaşı değil, barış ve kardeşlik yazmalıdır” diyerek barış çağrısında bulundu
Narin soruşturmasında 4 kişiye ağırlaştırılmış müebbet istemi Narin Güran cinayetine ilişkin tamamlanan iddianamede, amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi.
Cigerxwîn 40'ıncı yıl dönümünde anıldı Cigerxwîn, ölümünün 40'ıncı yıl dönümünde belediye ve Kürt dil kurumlarının düzenlediği etkinlikle anıldı.
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü Son dakika… Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in öldüğü iddia edildi
Diyarbakır'da arazi kavgası : Ölü ve yaralılar var ! Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada Veysel C. (41) hayatını kaybetti, 2’si ağır 5 kişi yaralandı.
Muş'ta sokak ortasında şiddet, tehdit ve hakaret ! Muş'ta polislerin kimlik kontrolü sonrası alıkonulan 3 genç, saatlerce şiddet, tehdit ve hakarete maruz kaldıklarını belirterek, barodan hukuki yardım talebinde bulundu.
Türkiye’nin en güvenilmez' kurumları: Siyasi partiler ve Diyanet Toplum Çalışmaları Enstitüsü’nün “Toplumsal eğilimler” saha araştırmasında, Diyanet ve siyasi partiler “Türkiye’de en güvenilmez iki kurum” olarak yer aldı.