Tarih: 22.10.2024 10:53

Diyarbakır'da Hasenan Aşireti liderinden barış çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır’daki Hasenan Aşireti Derneği Başkanı ve barış elçisi Hasan Arslan, “artık geleceğimizi savaş ve göz yaşı değil, barış ve kardeşlik yazmalıdır” dedi.

Diyarbakır’da bulunan Hasenan Aşireti Derneği Başkanı ve barış elçisi Hasan Arslan, bir basın açıklaması yaparak son günlerde normalleşmeyle ilgili atılan adımlara dikkat çekerek barış çağrısında bulundu.

Hasenan Aşireti lideri ve başkanı Hasan Arslan yaptığı açıklamada ;

Geleceğimizi savaş ve gözyaşı değil, barış ve kardeşlik yazmalıdır

İsrail'in Ortadoğu'ya açmış olduğu savaş ülkemize özellikle de bölgemize çok yaklaşmış durumda, bu durum bölgede ve ülkemizde kalıcı barışın sağlanması gerektiğini gösteriyor.Yıllardır ülkemizde devam eden, gerginlik, kaos ortamı özellikle de genç kardeşlerimizin geleceğini yıpratmaktadır, bu sebeple artık geleceğimizi savaş ve göz yaşı değil, barış ve kardeşlik yazmalıdır. 

Recep Tayyip Erdoğan'ın, Devlet Bahçeli'nin, Tuncer Bakırhan'ın açıklamaları değerlidir

Ülkemizin tüm siyasi partilerine, sivil toplum kuruluşlarına, toplumsal faaliyet gösteren her bireye; " gelin, hep beraber geleceğimizi barışla yazalım, bunun için ne gerekiyorsa yapalım diyerek", barış çağrısında bulunuyorum. Geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sayın Devlet Bahçeli'nin, Sayın Tuncer Bakırhan'ın ‘barış’ konusundaki açıklamaları çok değerlidir, ülkemizin geneline umut olmuştur. Bu adımların daha da somutlaşması ve kalıcı barışın sağlanması için ne gerekiyorsa yapılması gerekmektedir. 
Doğunun simgesi barıştır, bu nedenle doğu bölgesindeki kardeşlerimize barış konusunda daha çok çaba payı düşüyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —