Tarih: 24.04.2024 10:01

Diyarbakır'da Gerginlik : Uzman Çavuş, Park Tartışmasının Ardından Havaya Ateş Açtı

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde akşam saatlerinde yaşanan bir olay, ilçe sakinleri arasında büyük bir gerginliğe yol açtı. İddiaya göre, tadilatta olan bir bina önüne aracını park etmek isteyen uzman çavuş ile bina sakinlerinden M.T arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, uzman çavuşun havaya ateş açması olayın tansiyonunu yükseltti.

Olay, binanın tadilatta olması nedeniyle malzeme giriş-çıkışının olacağı alana aracını park etmek isteyen uzman çavuş ile M.T'nin arasında yaşanan sözlü bir tartışma ile başladı. M.T'nin binanın durumu hakkında yaptığı uyarıya karşılık, uzman çavuşun "Sen kimsin?" diyerek sert tepki gösterdiği öğrenildi.

Tartışmanın büyümesi üzerine uzman çavuş, tehditler savurup rastgele havaya ateş açtı. Silah seslerinin duyulması üzerine çevredeki yurttaşlar hızla olay yerine toplandı. Gerginliğin artmasıyla uzman çavuş, ilçe jandarma karakoluna sığınırken, bölge halkı bu hareketin örtbas edilmemesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak protesto düzenledi.

Öte yandan, olayın görgü tanıklarının da emniyete çağrılarak ifadelerinin alındığı bildirildi. İlçe halkı, olayın titizlikle soruşturulmasını ve suçlunun adalet karşısına çıkarılmasını talep ediyor. Emniyet yetkilileri ise olaya dair soruşturmanın sürdüğünü belirterek kamuoyunu sakin olmaya davet etti. (MA)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —