Diyarbakır'da geçici iş için rekor başvuru !

Diyarbakır

Diyarbakır İŞKUR tarafından yapılacak 1354 işçi alımına 21 bin 894 kişi başvurdu.

Diyarbakır’da 6 ay süreyle geçici olarak İŞKUR üzerinden alınacak 1354 işçi için 21 bin 894 kişi başvurdu. Başvurular, kurum önünde izdiham oluşmaması için sistem üzerinden online başvuru olarak alındı.

Türkiye İstatistik Kurumu, şubatta işsiz sayısını 3 milyon 514 bin olarak açıklamıştı. Şubatta dar tanımlı işsizlik oranı 0,2 puan artarak yüzde 10 seviyesinde gerçekleşmişti.Başvurulardaki yoğunluk bölgedeki işsizliği gözler önüne serdi.

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İŞKUR İl Müdürlüğünce 6 aylık süreyle bin 354 geçici işçi alımı yapılacağı valilik tarafından duyuruldu. Güneydoğu'da işsizliğin en çok artış gösterdiği iller arasında yer alan Diyarbakır'da valilik duyurusu üzerine 6 Nisan'da başlayan başvurular, 10 Nisan itibariyle sona erdi.

4 GÜNDE 21 BİN BAŞVURU

Diyarbakır İŞKUR tarafından yapılacak 1354 işçi alımına, artan işsizlik nedeniyle 21 bin 894 kişi başvurdu. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İŞKUR İl Müdürlüğünce 6 aylık süreyle bin 354 geçici işçi alımı yapılacağı valilik tarafından duyuruldu. Güneydoğu'da işsizliğin en çok artış gösterdiği iller arasında yer alan Diyarbakır'da valilik duyurusu üzerine 6 Nisan'da başlayan başvurular, 10 Nisan itibariyle sona erdi.



Anahtar Kelimeler: Diyarbakır' geçici rekor başvuru !
DİYARBAKIR 21.04.2023 15:37:00 0
Dicle Üniversite hastanesinde çıkan yangın söndürüldü Üniversite hastanesi kantininde çıkan yangın söndürüldü.
Diyarbakır ve Mardin'de yangın bölgeleri Afet Bölgesi ilan edildi AFAD, Diyarbakır ve Mardin'in kırsal mahallelerinde 15 kişinin yaşamını yitirdiği yangından günler sonra bölgenin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildiğini açıkladı.
Diyarbakır halkı Türk Işını adlı cihazın denemesinde kobay yapıldı iddiası ! Covid-19 döneminde virüsü ilaçsız tedavi ettiği iddia edilen Türk Işını adlı cihazın Diyarbakır'a götürüldüğü ve burada hastalar üzerinde denendiği iddia edildi
Diyarbakır'da aşırı sıcaklara karşı uyarılar Diyarbakır Tabip Odası Genel Sekreteri Ahmet Baran, aşırı sıcaklar nedeniyle 11.00-15.00 saatleri arasında dışarıya çıkılmaması ve bol su tüketilmesi uyarılarında bulundu.
Vedat Aydın Diyarbakır'da anıldı HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın, katledilişinin 33'üncü yıl dönümünde anıldı.
Memur ve emekli zam oranı kesinleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklileri ile sözleşmeli personele yapılacak zam oranına ilişkin genelgeyi imzaladı.
Diyarbakır Kent Konseyi 8 yıl sonra ilk kez toplandı Kayyım sürecinde işletilmeyen Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29’uncu Olağan Toplantısı için bir araya gelerek Yürütme Kurulu ve eşbaşkanlarını seçti.
Diyarbakır'da katledilen Hilal Kar’ın kardeşleri : Fail bir an önce bulunsun Hilal Kar’ı katleden Mehmet Demirhan’ın 14 gündür yakalanmamasına tepki gösteren kardeşleri, yeğenlerinin sağlığı ve güvenliği için endişe ediyor.