Diyarbakır'da fiş'li tarifeyle muska sırası.. Gözaltına alınan 'şeyh', adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır

Diyarbakır'da 'muska yazma' bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli A.A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da güvenlik önlemlerinin alındığı bir evde, kendini 'şeyh' olarak tanıtan A.A.'nın günlük olarak yaklaşık 300 kişiden randevuyla muska yaptırdığı ve taleplere bağlı olarak 250 TL veya 500 TL ücret aldığı ortaya çıktı. A.A. gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bağlar ilçesindeki 5 Nisan Mahallesi'nde yer alan evde, güvenlik kameraları ve dikenli tellerle korunan bir alan oluşturulmuş. Burada 'şeyh' olarak tanıttığı kişiye muska yaptırmak isteyenlerin oluşturduğu bir kalabalık tespit edildi. Görüntülerde, randevulu sistemle çalışan eve gelen kişilerin, kapıda hazır bekleyen görevliden yeşil renkte bir fiş alarak 500 TL ödeyerek muska yazdırmak istedikleri, dua ettirmek isteyenlerin ise beyaz renkte bir fiş alarak 250 TL ücret ödedikleri görüldü.

İddiaya göre, fişle içeri giren kişiler çoğunlukla öğleden sonra A.A. ile görüşüp, yaşadıkları sorunları anlatıyorlar. A.A.'nın aylık gelirinin 1 milyon TL'nin üzerinde olduğu belirtilirken, ayrıca akşamları Kayapınar ilçesindeki bir evde zengin kişiler için 'VIP hizmet' adı altında muska yazdığı öğrenildi. A.A., emniyetin yürüttüğü bir operasyon sonucunda dün gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen A.A., çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

A.A.'yı adliye önünde kalabalık bir grup karşıladı. A.A., araca binerek bölgeden ayrıldı.



DİYARBAKIR 2.09.2023 19:28:00 0
Vedat Aydın Diyarbakır'da anıldı HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın, katledilişinin 33'üncü yıl dönümünde anıldı.
Memur ve emekli zam oranı kesinleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklileri ile sözleşmeli personele yapılacak zam oranına ilişkin genelgeyi imzaladı.
Diyarbakır Kent Konseyi 8 yıl sonra ilk kez toplandı Kayyım sürecinde işletilmeyen Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29’uncu Olağan Toplantısı için bir araya gelerek Yürütme Kurulu ve eşbaşkanlarını seçti.
Diyarbakır'da katledilen Hilal Kar’ın kardeşleri : Fail bir an önce bulunsun Hilal Kar’ı katleden Mehmet Demirhan’ın 14 gündür yakalanmamasına tepki gösteren kardeşleri, yeğenlerinin sağlığı ve güvenliği için endişe ediyor.
Diyarbakır'da Dengbêj Evine 3 ayda 70 bin ziyaretçi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Dengbêj Evini son üç ayda 70 bin kişi ziyaret etti.
Diyarbakır'da Eş Başkan Bucak: Bütünlüklü bir imar planı oluşturmak istiyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlanması amacıyla başlattığı “Odak Grup” toplantıları Kültür ve Kongre Merkezinde devam ediyor.
Diyarbakır – Lice Karayolunda Silahlı Saldırı: 3’ü Ağır 6 Yaralı Diyarbakır - Lice karayolunda seyir halindeki otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü ağır 6 kişi yaralandı.
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.