Tarih: 07.05.2023 13:44

Diyarbakır'da duraklar kaderine mi terkedildi ?

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır’da dönemin kayyumu Cumali Atilla döneminde toplu ulaşım duraklarında bekleyen vatandaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için yaptığı klimalı duraklar şimdiler de bakımsızlıktan can çekişiyor.WhatsApp ihbar hattımıza gelen görüntüler "klimalı duraklar kaderine mi terkedildi ? " sorusunu akıllara getirdi.Çekilen görüntülerde durak kabinlerinin kirliliği dikkat çekerken camlarının kırık olması, kabin etrafının siyah yanık izleri ve klimanın yerinden sökülmesi gözlerden kaçmadı.

Diyarbakır'ın birçok noktasında bulunan duraklar  kabin şeklinde yapılan, üstü kapalı, içerisinde klima ve kitaplığın bulunduğu şehir içi yolcu durakları pislik içinde yüzüyor.Klimaların çalışmaması, kitaplıkların boş olması ve durakların bakım görmemesi Diyarbakır halkının tepkisini çekiyor.Tepkisini video çekerek dile getiren vatandaş bu görüntülerin Diyarbakır'a yakışmadığını, dışardan gelen yabancıların Diyarbakır hakkında yanlış fikir edineceğini dile getirerek durumun içler acısı bir durum olduğunu söyledi.

Bu görüntüleri çekip paylaşmak istemediğini fakat bu içler acısı durumdan da rahatsız olduğunu söyleyen vatandaş yetkililere seslenerek, sorumluların derhal harekete geçip gerekli bakımı yapmaları çağrısında bulundu.

2017 yılında Diyarbakır'a kayyum olarak atanan dönemin belediye başkanı Cumali Atilla tarafından yaptırılan duraklar, vatandaşların özellikle kış mevsiminde soğuk ve yağıştan korunması için yapılmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —