Diyarbakır'da deprem konutları ne zaman teslim edilecek ?

Diyarbakır

Depremin vurduğu kentlerden biri olan Diyarbakır'da da TOKİ'nin yaptığı deprem konutlarında sona yaklaşıldı.

Türkiye, 6 Şubat'ta deprem felaketiyle sarsıldı.Deprem felaketinde 11 ilde yıkım meydana geldi.

Depremin vurduğu kentlerden biri olan Diyarbakır'da da TOKİ'nin yaptığı deprem konutlarında sona yaklaşıldı.Depremden etkilenen vatandaşların gözü, kulağı konutlardan gelecek sevindirici haberde.

TOKİ Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesinde depremzedeler için yaptırdığı 6 bin 40 konutun hak sahiplerine teslimatına yakında başlıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki 7.7 ve 7.6 depremlerden etkilenen Diyarbakır'da mart ayında temeli atılan 6 bin 40 konut projesinde sona yaklaşıldı.

TOKİ'nin Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi'nde depremzedeler için inşa ettiği 6 bin 40 konutun hak sahiplerine teslimi başlıyor.

Konutların 242'si bu ay sonunda, 500'ü gelecek ay, 2000'i 3 ay sonra ve geri kalanı ise 6 ay sonra hak sahiplerine ulaştırılacak.Bu süreçte, konutların yapıldığı bölgede yol, içme suyu ve internet gibi altyapı çalışmaları da eş zamanlı olarak devam ediyor.

Konutların yapıldığı Oğlaklı Mahallesi'nde DİSKİ, 13 bin 29 metre cazibeli hat, 11 bin 182 metre terfi hattı ve depo tahliye hattıyla, 10 bin metreküp depo ve terfi merkezi oluşturuyor. Bu çalışmalarla sağlam bir altyapı sağlanacak.

Diyarbakır genelinde 6 Şubat'taki depremlerden zarar gören 5 bin 494 binada toplamda 14 bin 680 bağımsız bölüm bulunuyor. Bu binalardan 3 bin 800'ü yıkılarak yeniden inşa edildi. Oğlaklı Mahallesi'nde 5 etaptan oluşan 6 bin 40 konutun yanı sıra Çermik ilçesinde de 238 konut inşa ediliyor. Radye temel üzerine tünel kalıp kullanılarak inşa edilen evler, yatay mimariye uygun olarak zemin artı 3 ve 4 kat olarak tasarlanmış.
 



DİYARBAKIR 16.11.2023 20:28:00 0