Diyarbakır'da Anzele için ortak çözüm bulunacak

Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Anzele Parkı çevresinde ki yapıların sahipleriyle ortak çözüm için bir araya geldi

Hakkında kamulaştırma kararı verilen Anzele Parkı çevresindeki yapıların sahipleriyle bir araya gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları, ortak çözüm bulmaya çalışacaklarını belirtti.

 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kayyım döneminde tarihi Anzele Çeşmesi ve civarında bulunan tescilli yapıların korunmasına yönelik Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Kentsel Tasarım Projesi ve raporunun hazırlanması üzerine bir karar aldı. Atanan kişilerden oluşturulan Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 25 Ekim 2021 tarihinde Anzele Çeşmesi’nin civarında yer alan ve Suriçi Kentsel Sit Koruma Amaçlı İmar Planı’na göre park olarak ayrılan alanda kalan 88 taşınmazın kamulaştırılmasına karar verdi. Bu karardan sonra hak sahipleri mahkemenin belirlediği rakamı yetersiz bularak kabul etmedi.

‘HAK SAHİPLERİYLE GÖRÜŞÜLDÜ’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Sur Belediyesi Eşbaşkanları Fatma Gulan Önkol ve Adnan Örhan ile beraberindeki heyet, Anzele Parkı çevresinde bulunan ve hakkında “kamulaştırma” kararı verilen yapıların sahipleriyle bir araya geldi.

‘MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİN’

Anzele Parkı’ndaki buluşmada yurttaşlar, kamulaştırma kararından sonra mahkeme kararıyla kendilerine 180 bin TL karşılığında evlerinden çıkmalarının istendiğini belirterek, bu rakamla bugünün koşullarında ev almanın mümkün olmadığını söyledi. Yapılarının yıkılmasını istemediklerini kaydeden vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

ORTAK ÇÖZÜM BULACAĞIZ

Vatandaşların yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için mahalleye geldiklerini belirten eşbaşkanlar, yurttaşların mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması için konuyu yerinde inceleyeceklerini söyledi. Eşbaşkanlar, konuyu taraflarıyla istişare ederek, ortak çözüm bulmaya çalışacaklarını belirtti.

 



DİYARBAKIR 1.06.2024 12:13:00 0
UEFA Bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı UEFA, Avusturya maçında gol attıktan sonra Bozkurt işareti yapan Türk futbolcu Merih Demiral ile ilgili soruşturma başlattı.
Diyarbakır'da birçok ilçede işçi alınacak Diyarbakır valiliği bugün Toplum Yararına Programı (TYP) Kapsamında 21 personel alınacağını açıkladı. İşte Başvuru şartları ve tüm detaylar...
Mardin'de beton mikseri altında kalan işçi yaşamını yitirdi Artuklu'da şehir hastanesi inşaatında çalışan bir işçi, beton mikserinin altında kalarak yaşamını yitirdi.
Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği yere zorla girdiler: Hayati risk taşıyor Diyarbakır'da Belediyenin mühürlediği, hayati risk taşıyan yere zorla girdiler.
DEM Parti'nin Kürtçe tabela önerisine AKP ve YRP'den ret Urfa'da DEM Partili meclis üyeleri, 'dillerin yaşatılması için' Karaköprü Belediyesi'ne Türkçe ile birlikte Kürtçe ve Arapça yazılı tabelaları asılması önerisi, AKP ve YRP tarafından reddedildi.
İki kabinede istifa ve atama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevden alındı.
Mültecilere dönük saldırılar gece boyunca devam etti Kayseri'de mültecilere dönük başlayan saldırılar, dün gece saatlerinde birçok kente sıçradı.
Emekliler açlığa yoksulluğa ve sefalete mahkum edilmiştir Açlık sınırının 19 bin liraya, yoksulluk sınırının 62 bin liraya ulaştığı ülkemizde, asgari ücretin bile altındaki 10 bin liralık emekli maaşıyla milyonlarca emekli bir kez daha açlığa, yoksulluğa ve sefalete mahkum edilmiştir