Tarih: 11.07.2023 14:31

Diyarbakır'da 5 Bin kişiye istihdam olacak Lojistik Köyde sona yaklaşılıyor

Facebook Twitter Linked-in

2021 yılında ihalesi yapılan ve yapımına başlanan "Lojistik Köy" projesinde sona yaklaşıldı.

217 hektar alan üzerine yapılan Kayapınar ve Yenişehir ilçeleri arasındaki Gözalan mevkiinde yapılan proje Türkiye'nin en büyük lojistik merkezlerinden biri olma özelliğinin yanında Güneydoğu'nun ilk lojistik merkezi özelliği de taşıyor. İçerisinde demiryolu, silo alanı, tır parkı ve akaryakıt istasyonu olan merkez tamamlandığı zaman 5000 kişiye yakın istihdam olanağı sağlayacak. Lojistik Köy ile birlikte Diyarbakır'ın bölgede bu anlamda  dağıtım üssü olması  ve ticari anlamda ciddi bir rekabet avantajı sağlaması bekleniyor.

Heyetle birlikte ziyarette bulunan Ak Part Diyarbaır il başkanı Muhammet Şerif  Aydın; Projenin Diyarbakır başta olmak üzere bölgeye bir çok katkı sağlayacağını ve tam manasıyla bittiğinde Diyarbakır'ın tarım ve dış ticaret kenti özelliği kazanmasında lokomotif  olacağını dile getirdi.

Önemli transit ticaret yolları üzerinde bulunan ve yaklaşık 400 milyon nüfuslu Ortadoğu ve Asya pazarına Diyarbakır'ın kapısını açacak bu proje sonucunda bölgede ekonomik anlamda ciddi yatırım ve istihdamların olacağı ve Diyarbakır'ın önemli bir ticaret merkezi haline gelmesi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —