Tarih: 15.09.2023 16:29

Diyarbakır mutfağı Van'a taşındı

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Van Mutfak ve Gurme Fuarı'nda Diyarbakır'ı temsil ederek, Türkiye'nin farklı illerinden gelen yöresel lezzetlerin yer aldığı bir stant açtı.

Fuarda coğrafi işaret tescilli ürünlerin yanı sıra yemekler, bakliyat, hububat, baharat, yağ, et ürünleri, unlu mamuller, çikolata, şekerleme gibi ürün grupları sergilendi. DTSO, Diyarbakır'a özgü Nardan Aşı yemeğini ziyaretçilere ikram etti.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuar hakkında yaptığı açıklamada, gastronomi turizminin gelişiminde bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını vurguladı. Turizmin çeşitlendirildiği günümüzde, Diyarbakır'ın turizm payını artırmak ve farklı turist profillerini çekmek amacıyla tanıtımlara devam ettiklerini belirtti.

DTSO Başkanı Kaya, Diyarbakır ve bölgeye özgü ürünlerin tanıtımına ulusal ve uluslararası düzeyde devam edeceklerini söyleyerek, yemek kültürü, yemek bilimi ve mutfak alışkanlıkları açısından gastronomi turizminin önemli bir destinasyon haline gelmeye başladığını ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —