Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, provokasyonlara karşı uyardı !

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, provokasyonlara karşı uyardı !

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, seçim sürecinde yaşanabilecek her türlü provokasyona karşı başta Kürt halkı olmak üzere tüm Türkiye halklarına çağrıda bulundu.

Bünyesinde 84 sivil toplum ve meslek örgütü barındıran Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu,  seçime az bir süre kaldığını ; halkları korku ve paniğe sürüklemeye yönelik her türlü provokasyonlara karşı sağ duyulu davranarak, herkesi sorumlu ve dikkatli davranmaları gerektiğini ifade etti.

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi ;

İnsan haklarına ve temel özgürlüklere saygılı olmalı vurgusu

 14 Mayıs 2023 tarihinde yaplacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine kısa bir süre kalmışken; halkı korku ve paniğe sürüklemeye yönelik her türlü provokasyon, başta Kürt halkı olmak üzere tüm Türkiye halkları gösterecekleri sağduyulu tutumla boşa çikarılmalıdır.Seçimlerin; demokratik, adil ve güvenli bir ortamda tamamlanması için herkes provokasyonlara karşı dikkatli olmal ve sorumlu davranmalıdır.Kamu görevlileri ve kurumları ile siyasi partiler; kampanya döneminde insan haklarına ve temel özgürlüklere saygılı olmalı, seçim sürecine gölge düşürecek davranışlardan kaçınarak sürecin demokratik ve adil bir şekilde ilerlemesine katkı sunmalıdır.Bu çerçevede seçim sürecinin güvenliği için tüm yetkilileri görevlerinin gereklerini yerine getirmeye davet ediyor; Siyasetçileri, birlikte yaşama kültürüne zarar verecek ve toplumsal sorunları derinleştirecek propaganda dilinden uzak durmaya özen göstermelerini bekliyoruz.

Şefaf şekilde yürütülmelidir

Seçimin bir demokratik tercih seçeneği olduğunu unutulmadan; yurttaşların, hiçbir ayrımcılığa uğramadan seçim günü güven içinde sandık başına giderek oylarını kullanmasının imkânları sağlanmalıdir. Seçmen iradesinin tam manasıyla tecelli etmesi için oy kullanma işleminin sağlıklı gerçekleşmesinin yanı sıra oy sayım işlemlerinin ve sonuçların hiç bir şüpheye yer vermeyecek şekilde şeffaf yürütülmelidir.Kent Koruma ve Dayanışma Platformu olarak bu sürecin sorumluluğunun farkında olarak oluşturduğumuz Seçim Gözlem Merkezi ile süreci yakından takip ettiğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.Sağlıklı bir seçim süreci ile açığa çakacak seçmen iradesinin şimdiden kentimize, halklarımıza ve tüm ülkeye hayırlı olmasını diliyoruz" 



DİYARBAKIR 11.05.2023 07:15:00 0
Memur ve emekli zam oranı kesinleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklileri ile sözleşmeli personele yapılacak zam oranına ilişkin genelgeyi imzaladı.
Diyarbakır Kent Konseyi 8 yıl sonra ilk kez toplandı Kayyım sürecinde işletilmeyen Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29’uncu Olağan Toplantısı için bir araya gelerek Yürütme Kurulu ve eşbaşkanlarını seçti.
Diyarbakır'da katledilen Hilal Kar’ın kardeşleri : Fail bir an önce bulunsun Hilal Kar’ı katleden Mehmet Demirhan’ın 14 gündür yakalanmamasına tepki gösteren kardeşleri, yeğenlerinin sağlığı ve güvenliği için endişe ediyor.
Diyarbakır'da Dengbêj Evine 3 ayda 70 bin ziyaretçi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Dengbêj Evini son üç ayda 70 bin kişi ziyaret etti.
Diyarbakır'da Eş Başkan Bucak: Bütünlüklü bir imar planı oluşturmak istiyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlanması amacıyla başlattığı “Odak Grup” toplantıları Kültür ve Kongre Merkezinde devam ediyor.
Diyarbakır – Lice Karayolunda Silahlı Saldırı: 3’ü Ağır 6 Yaralı Diyarbakır - Lice karayolunda seyir halindeki otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü ağır 6 kişi yaralandı.
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Elazığ - Diyarbakır yolunda 2 kişinin cenazesi bulundu Elazığ - Diyarbakır yolunda bir araçta 2 kişinin cenazesi bulundu.