Tarih: 05.02.2024 15:49

Diyarbakır kayyımı sınav sonucunu yandaşa bağladı : Sendikadan istifa et sınavı geç!

Facebook Twitter Linked-in

TÜM BEL SEN Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Mehmet Candar, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında başarılı olan üyelerin mülakatı geçmeleri için kayyım yönetimi tarafından Büro Memurları Sendikası’na üye olma zorunluluğu getirildiğini paylaştı.

Mezopotamya Ajansına konuşan Candar, bu durumu baskı ve mobbing olarak değerlendirdi. Candar, yazılı sınavlarda başarılı olan üyelerin sözlü sınava tabi tutulduğunu ancak sonuçların açıklanmadığını belirtti. Başarı gösteren üyelere, sendikalarından istifa ederek hükümete yakın bir sendikaya üye olmaları şartıyla sözlü sınavdan geçecekleri bilgisinin iletildiğini aktardı.

Sendikanın Eşbaşkanı, kamu kurumlarında kayırmacı uygulamaların yaşandığını ancak bu durumun sendikadan istifa etme şartının aşırı bir uygulama olduğunu ifade etti.
Candar, belediye yönetiminin emekçilerin iradesini kırmayı amaçladığını ve hukuk dışı yöntemlerle hareket ettiğini belirtti. Candar, üyelerinin haklarını koruyacaklarını ve kayyım yönetiminin er ya da geç değişeceğini belirtti. 
Uygulamalara karşı hukuki yollara başvurulabileceği uyarısında bulundu. 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —