Bugün, 29 Eylül 2024 Pazar
Diyarbakır Dağkapı Devlet Hastanesi’nde Neler Oluyor ?

Diyarbakır Dağkapı Devlet Hastanesi’nde Neler Oluyor ?

Dağkapı Devlet Hastanesi'nde hemşirelerin kötü koşullarda çalıştırıldığı ve hastaların yaşamı risk altında olduğu iddia edildi.

Genç Sağlık Sendikası Diyarbakır Şubesi yaptığı açıklamada ;

Genç Sağlık Sendikası'nın Diyarbakır  teşkilatının sahada gerçekleştirdiği ziyaretler ve hastane çalışanlarından elde ettiği bilgilere göre, Dağkapı Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Hastanenin 2. basamak yoğun bakım statüsünde olmasına rağmen, 3. basamak hastalar burada tedavi altına alınıyor ve bu hastalara gereken destek sağlanmadan hemşireler nöbet tutmak zorunda bırakılıyor. Özellikle entübe durumdaki hastalar için yeterli sayıda yoğun bakım hemşiresi bulunmaması, hem hastaların hayatını riske atıyor hem de hemşirelerin zorlayıcı ve insanlık dışı koşullarda çalışmasına yol açıyor.

BEĞENMEZSENİZ SİZİ BURDAN ALIRIM

Dağkapı Devlet Hastanesi yoğun bakımının 2. basamak olmasına rağmen 3. basamak hasta yatırılmakta olduğu, entübeli bir hasta yatırıldığı zaman Hemşirelere; hasta destek elemanı ve tıbbi sekreter olmadan tek başlarına nöbet tutturulduğu ve hemşirenin zaruri ihtiyaçlarını karşılaması için kendilerine görevi sürdürecek 2.bir  yoğun bakım hemşiresi bulunmadığından hem hastanin hayatı riske atılmakta hemde hemşireler mevzuat ve kanuna aykırı insanı şartlar dışında çalıştırılmaktadır. 
Daha öncede hemşire isteminde bulunulmasına rağmen yönetim hiçbir şekilde bu konunun çözümüyle ilgili bir adım atmamış, aksine çalışanlara "Beğenmezseniz sizi burdan alırım" gibi sözel olarak tehdit edip  talepten vazgeçirme, yıldırma ve sindirme politikası uygulayarak mobbing yapılmıştır.

GÖRÜŞME SAĞLANDI FAKAT GEREKLİ ADIMLAR ATILMADI

Daha evvel idarecilere yapılan ziyaretlerimizde çalışanlara görevlendirme yazısı olmadan 15 gün klinik 15 gün yoğun bakımda çalıştırılamayacağını görüşmüş ve görüşmemiz olumlu karşılanıp gerekli adımların atılacağı söylenmişti. Fakat Görevlendirme yazısı çıkarılmış olup, aksi olarak 1 yıl boyunca yoğun bakım ekibi 1 ay klinik 1 ay yoğun bakımda olacak şekilde her 2 ayda bir görevlendirme çıkarılmıştır. Bir yılda 6 defa  görevlendirme yazısı çıkarılmıştır. Nöbet listeleri altına ihtiyaç halinde gece her birime cekebilir diye ucu açık bir ibare ile aykırı islemler yapılmıştır. Şuan da mevcut bulunan entübe 3.basamak yoğun bakım hastasına hemşireler tek başlarına 24 ya da 16 saat olacak şekilde nöbet tutmuştur.Hasta yakını  entübe babasına gece 16 yada hafta sonu 24 saat nöbetlerde tek hemşire bakıldığını sağlık bakanlığına şikayet hattı oluşturduğunu ifade etmiştir.


Genç sağlık Sendikası olarak Soruyoruz 
Pdc sistemi dolu olup hastanenin hemşire açığının olmamasına rağmen ilgili birime gerekli destek neden sağlanmamıştır. 
Sağlık Bakım Hizmetlere bağlı çalışanların idari hizmetlerde çalıştırıldığı doğru mudur

DESTEK PERSONELİNİ TEMİZLİK PERSONELİ İLE KAPATMAYA ÇALIŞILMIŞ

Hemşire arkadaşlarımıza yardımcı olabilecek destek personeli ve ikinci bir hemşire olmamasından kaynaklı hem hastanın hayatı riske atılmaktadır hemde hasta tedavi ve bakımı ile ilgili sorunlar oluşabilmektedir. 
Hemşire arkadaşlarımız hasta bakımı için destek istediğinde İdare hemşirelerin bu talebine karşı ameliyathane memurunun bakım destek sağlaması için sözel olarak söylemiş ama bilindiği üzere yoğun bakım özel bir eğitim gerektiren bir birim olması sebebiyle mevcut idare çoğu zaman destek personelini temizlik personelleri ile geçici kapatmaya çalışmış hastalarda enfeksiyon oluşumuna sebebiyet verebilmektedir

Bilindiği üzere Dağkapı Devlet Hastanesi özel güvenlikli bir hastane olmasından dolayı asker ve polislerimize hizmet vermektedir.

Hem hasta hayatı riske atılmış hemde çalışan arkadaşlarımız imkanlar ,mevcut olmasına rağmen insan üstü şartlarda çalıştırılmaktadır. Bu konunun ivedilikle çözülmesi gerekmektedir.

Bu konu ile ilgili gerekli soruşturma ve kovuşturmanin yapılması gerekmektedir Yetkilileri göreve davet ediyoruz

Genç Sağlık Sendikası olarak hiç bir çalışana zulüm yapılmasını kabul etmiyoruz 
Çalışanların mağduriyeti giderilene kadar gerekli mücadeleyi vereceğiz.

 

 


DİYARBAKIR 28.09.2024 00:30:00 0

Diyarbakır Dağkapı Devlet Hastanesi’nde Neler Oluyor ?

Diyarbakır'da hastanede temizlik hemşirelere yaptırılıyor

Diyarbakır'da Kadın Otobüs Şoförü Ehliyet Eğitimi projesi

Diyarbakır’da kaybolduğu belirtilen Rümeysa Sert bulundu

Diyarbakır'da Hisami Apartman davasında sanıklara ceza

Diyarbakır'da Kürtçe kurs veren dernek ve kitapevine polis baskını

30.6°

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 7 6 0 1 15 19
2.Samsunspor 7 5 2 0 5 15
3.Fenerbahçe 6 4 1 1 9 13
4.Beşiktaş 5 4 0 1 7 13
5.İstanbul Başakşehir 6 4 1 1 5 13
6.Göztepe 6 2 1 3 4 9
7.Eyüpspor 6 2 1 3 3 9
8.Alanyaspor 7 2 2 3 -2 9
9.Konyaspor 6 2 2 2 -1 8
10.Sivasspor 7 2 3 2 -2 8
11.Antalyaspor 6 2 2 2 -3 8
12.Kasımpaşa 7 1 2 4 -2 7
13.Bodrum FK 6 2 4 0 -4 6
14.Trabzonspor 5 0 0 5 0 5
15.Gazişehir Gaziantep 5 1 3 1 -3 4
16.Rizespor 7 1 5 1 -12 4
17.Kayserispor 5 0 2 3 -4 3
18.Hatayspor 6 0 4 2 -6 2
19.Adana Demirspor 6 0 5 1 -9 1