Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde 'halk günleri' başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Geleceğimizi Birlikte Planlıyoruz” şiarıyla belediye önünde yarından itibaren halk günleri düzenleyecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, "2025-2029 Stratejik Planı" kapsamında başlattığı çalışmalara devam ediyor. 17 ilçede halk, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlarının dahiliyle startı verilen çalışmalar, belediyenin ana hizmet binası önünde devam edecek. Belediye, "Geleceğimizi Birlikte Planlıyoruz" şiarıyla yarın halk günleri düzenlenecek. Eşbaşkanlar, meclis üyeleri ve belediyenin yönetim kademeleri, burada halkı dinleyecek ve kararları halka danışacak. 

EŞBAŞKANLARDAN ÇAĞRI

Bu kapsamda belediye hizmet binası önünde 6 ayrı stant açıldı. Eşbaşkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun, meclis üyeleri ve yönetim kadrosu sürece etkin olarak katılacak. Eşbaşkanlar halkı stantlara gelmeye, kentin geleceğinde söz hakkı kullanma çağrısı yaptı.   

Belediye önünde kurulacak stantlar, hafta boyunca açık kalacak ve halkla yüz yüze anketler yapılacak.  

MUHTARLARLA BİR ARAYA GELİNMİŞTİ

Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü, 2025-2029 Stratejik Plan kapsamında Sûr, Peyas (Kayapınar), Rezan (Bağlar) ve Yenişehir ilçelerinde kurulan stantlarda halkın taleplerini almıştı. Yine çalışma kapsamında muhtarlarla toplantılar yapılmıştı. İleriki günlerde Sivil Toplum Örgütleriyle (STÖ) de bir araya gelinerek kentin geleceği planlanacak.

 



DİYARBAKIR 26.06.2024 17:47:00 0
Diyarbakır Dağkapı Devlet Hastanesi’nde Neler Oluyor ? Dağkapı Devlet Hastanesi'nde hemşirelerin kötü koşullarda çalıştırıldığı ve hastaların yaşamı risk altında olduğu iddia edildi.
Amedspor’a ceza ! PFDK, Amedspor’a 84 bin TL para cezası verdi.
Diyarbakır'da hastanede temizlik hemşirelere yaptırılıyor SES Diyarbakır Şubesi, Dağkapı Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde çalışan sağlık emekçilerine yoğun bakım ünitesinde temizlik yaptırıldığını duyurdu.
DEM Parti’den suç duyurusu: Salim Güran ile Ensarioğlu’nun ilişkisi tespit edilsin DEM Parti, Narin Güran'ın katledilmesinde etkili soruşturmaya engel olanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. AKP'li Galip Ensarioğlu ile Salim Güran ilişkisinin tespit edilmesi istendi.
Diyarbakır'da Kadın Otobüs Şoförü Ehliyet Eğitimi projesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yeni istihdam alanları açmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmeye katkıda bulunmak amacıyla Kadın Otobüs Şoförü Ehliyet Eğitimi Projesi başlattı.
Sur ve Fındıklı ilçeleri ‘kardeş belediye oldu Sur Belediyesi ve Fındıklı Belediyesi arasında “kardeş belediyecilik” protokolü imzalandı. Törende protokolün halklar arasındaki bağı kuvvetlendirmeye yönelik olduğu vurgulandı.
Diyarbakır’da kaybolduğu belirtilen Rümeysa Sert bulundu Diyarbakır'da kaybolduğu bildirilen 9 yaşındaki Rümeysa Sert'in sağ salim bulunduğu öğrenildi.
Diyarbakır'da Hisami Apartman davasında sanıklara ceza Maraş merkezli depremde yıkılan ve 100 kişinin ölümüne neden olan Hisami Apartmanı davasında sanıklara 17 yıl 6’şar ay ceza verildi.