Diyarbakır Barosu’nun yeni başkanını seçti

Diyarbakır Barosu’nun yeni başkanını seçti

Diyarbakır Barosu’nun 49’uncu Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde Abdulkadir Güleç yeni başkan olarak seçildi.

Diyarbakır Barosu'nun 49’uncu Genel Kurulu, ikinci gününde devam etti.  Sabah saatlerinde oy verme işlemiyle başlayan kurulda, tüm gün süren oylama işleminin ardından sandıklar açıldı. Baro başkanlığı için Abdulkadir Güleç, Barış Yavuz ve Cengiz Baysal’ın yarıştığı oylamada,  en fazla oy alan Güleç, yeni başkan olarak seçildi.



DİYARBAKIR 13.10.2024 22:21:00 0
Diyarbakır'da Hasenan Aşireti liderinden barış çağrısı Diyarbakır’daki Hasenan Aşireti Derneği Başkanı ve barış elçisi Hasan Arslan, “artık geleceğimizi savaş ve göz yaşı değil, barış ve kardeşlik yazmalıdır” diyerek barış çağrısında bulundu
Narin soruşturmasında 4 kişiye ağırlaştırılmış müebbet istemi Narin Güran cinayetine ilişkin tamamlanan iddianamede, amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi.
Cigerxwîn 40'ıncı yıl dönümünde anıldı Cigerxwîn, ölümünün 40'ıncı yıl dönümünde belediye ve Kürt dil kurumlarının düzenlediği etkinlikle anıldı.
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü Son dakika… Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in öldüğü iddia edildi
Diyarbakır'da arazi kavgası : Ölü ve yaralılar var ! Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada Veysel C. (41) hayatını kaybetti, 2’si ağır 5 kişi yaralandı.
Muş'ta sokak ortasında şiddet, tehdit ve hakaret ! Muş'ta polislerin kimlik kontrolü sonrası alıkonulan 3 genç, saatlerce şiddet, tehdit ve hakarete maruz kaldıklarını belirterek, barodan hukuki yardım talebinde bulundu.
Türkiye’nin en güvenilmez' kurumları: Siyasi partiler ve Diyanet Toplum Çalışmaları Enstitüsü’nün “Toplumsal eğilimler” saha araştırmasında, Diyanet ve siyasi partiler “Türkiye’de en güvenilmez iki kurum” olarak yer aldı.
Fadıl Şenyaşar cezaevinden çıktı Babası ve iki ağabeyinin katledildiği katliamdan 3 gün sonra tutuklanan Fadıl Şenyaşar, 6 yıl 4 ay sonra tahliye edildi.