Tarih: 10.09.2022 07:27

DİERG'den Yerel Yönetimlere Çağrı !

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır’da okul ve derslik eksiği için DİERG yerel yönetimlere çağrıda bulunarak yerel yönetimlerin konut ve ticari alanlarının satışları okullar lehine durdurmalıdır' dedi.

 

Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG) Diyarbakır Yenişehir Belediyesi'nin satışa koyduğu ticari ve konut alanlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi Diyarbakır'daki okul ve derslik yetersizliğine dikkat çekerek Yenişehir belediyesi ve diğer yerel yönetimlerin kullanım dışı ticari ve konutlarının yeni okul ya da okula dönüştürülmesi için değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Diyarbakır'da halen tekli eğitime geçmiş değil 

'Diyarbakır Yenişehir Belediyesi’nin ve diğer yerel yönetimlerin konut ve ticari alanları satışı durdurulmalıdır. Diyarbakır’da halen tekli eğitime geçilebilmiş değildir, okul öncesi eğitime katılım oranı hala düşüktür. Bazı okullar yeniden inşa ediliyorken, bazıları güçlendirme, tadilat ve tamirat yüzünden kapalıdır. Bu okulların öğrencileri başka okul binalarında öğrenim görüyor. Okul ve derslik sayısı yetersizliği giderilemediği için kentte tekli eğitime geçilemiyor.Bu nedenle, Yenişehir ve diğer belediyelerin kullanım dışı ticari ve konut alanları varsa bunlar yeni okul yapımı ya da okula dönüştürülmesi için değerlendirilebilir. Diyarbakır’daki okul ve derslik açığının giderilmesi için yeşil alanların da yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir. 

Kentimizin kronikleşmiş sorunlar halen çözülmemiştir

Diyarbakır’ın özellikle merkez ilçelerinde bu yıl da kalabalık sınıflar temel sorunlardan biridir. Bağcılar’da, Kayapınar’da bazı dersliklerde en az 45 öğrenci derslere devam edecektir. Kalabalık sınıflarla, ikili eğitim yapan okullarla, birden fazla okul barındıran okullarla başarısızlık elde edilir. Kentimizin kronikleşen bu sorunlarını il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri halen çözememiştir.

Yerel yönetim öğrencilere destekte bulunmalıdır 

Okul servis ücretlerini ödeyemeyen ailelere yerel yönetimler destek olabilir, özellikle ikili eğitim yapılan merkez ilçelerdeki okullarda öğrenim gören öğrencilere beslenme desteği sağlanabilir.Okullarda temizlik görevlileri sorunu kısmen çözülmüştür ancak güvenlik personeli eksikliği için de adımlar atılabilir.Diyarbakır’da devlet okullarındaki plansızlığın, programsızlığın, önlemsizliğin ve sorunların ısrarla sürdürülmesi ve buna tepkisizlik alışkanlık haline gelmemelidir.

Yerel yönetimler ile il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri kordineli bir şekilde çalışmalıdır.

Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi, DİERG, sendikaları, meslek odalarını ve STK’ları eğitimin her alanında sorunlarla dolu devam bu gidişata karşı denetleyici ve itiraz edici olmaya davet ediyor.DİERG, özellikle ebeveynlerden öğrencisinin nitelikli, sağlıklı, güvenli eğitim ortamlarında eğitim alabilmesi için il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile temasa geçmesi gerekmektedir.DİERG, yerel yönetimlerle il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri arasında acil koordinasyon ve işbirliği önermektedir' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —