Dicle Üniversitesinde 50 kişi sınava alınmadı !

Dicle Üniversitesinde 50 kişi sınava alınmadı !

Dicle Üniversitesi'nde açıköğretim sınavına girecek 50'den fazla öğrenci geç kaldığı gerekçesiyle sınav salonuna alınmadı.

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde Açıköğretim Fakültesi (AÖF)'nin  düzenlemiş olduğu sınava girecek öğrenciler, Üniversite yerleşkesinde bulunan sınav merkezlerini bulmakta güçlük çekerken öğrencilerden yaklaşık 50 kişi geç kaldığı gerekçesiyle sınava giremedi.Dicle Üniversitesi yerleşkesinde yön tabelaların olmadığından kaynaklandığını ifade eden öğrenciler isyan etti.

Bugün sabah saatlerinde Dicle Üniversitesi yerleşkesinde sınava girecek olan öğrenciler sınav yerlerini bulmakta çok zorluk çektiğini belirtilirken birçok öğrenci Üniversite içerisinde yön tabelaların olmadığını söyledi.

Konuyla alakalı Diyarbakır ve Bölgenin Yeni Nesil Dijital Medyası yirmibirtv'ye konuşan 28. Dönem Diyarbakır Bağımsız Milletvekili adayı Mehmet Tonğut, öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

Tonğut, öğrencilerin Dicle Üniversitesi içerisinde sınav giriş yerlerine gidebilmek için büyük sıkıntı yaşadığını, üniversite yerleşkesinde hiçbir yön tabelaların olmadığını belirterek, öğrencilerin gireceği sınav binalarında dahi doğru düzgün bir tabelanın olmadığını ifade etti.

Tonğut  sözlerine şöyle devam etti : Bı kadar öğrenciye yazık değil mi ? , Bu öğrenciler sınava girecekleri okulu nasıl bulacaklar, hiçbir yerde yön tabelası yok, kime soruyorlar cevap alamıyorlar, kimse bilmiyor.Bir tane tabela mı asamıyorsunuz ? Binlerce öğrenci mağdur edildi.Öğrencilerden her dönem para alınıyor, 2 dk için sınava alınmadı" dedi.



DİYARBAKIR 9.12.2023 11:04:00 0
Memur ve emekli zam oranı kesinleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklileri ile sözleşmeli personele yapılacak zam oranına ilişkin genelgeyi imzaladı.
Diyarbakır Kent Konseyi 8 yıl sonra ilk kez toplandı Kayyım sürecinde işletilmeyen Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29’uncu Olağan Toplantısı için bir araya gelerek Yürütme Kurulu ve eşbaşkanlarını seçti.
Diyarbakır'da katledilen Hilal Kar’ın kardeşleri : Fail bir an önce bulunsun Hilal Kar’ı katleden Mehmet Demirhan’ın 14 gündür yakalanmamasına tepki gösteren kardeşleri, yeğenlerinin sağlığı ve güvenliği için endişe ediyor.
Diyarbakır'da Dengbêj Evine 3 ayda 70 bin ziyaretçi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Dengbêj Evini son üç ayda 70 bin kişi ziyaret etti.
Diyarbakır'da Eş Başkan Bucak: Bütünlüklü bir imar planı oluşturmak istiyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlanması amacıyla başlattığı “Odak Grup” toplantıları Kültür ve Kongre Merkezinde devam ediyor.
Diyarbakır – Lice Karayolunda Silahlı Saldırı: 3’ü Ağır 6 Yaralı Diyarbakır - Lice karayolunda seyir halindeki otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü ağır 6 kişi yaralandı.
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Elazığ - Diyarbakır yolunda 2 kişinin cenazesi bulundu Elazığ - Diyarbakır yolunda bir araçta 2 kişinin cenazesi bulundu.