Tarih: 09.12.2023 11:04

Dicle Üniversitesinde 50 kişi sınava alınmadı !

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde Açıköğretim Fakültesi (AÖF)'nin  düzenlemiş olduğu sınava girecek öğrenciler, Üniversite yerleşkesinde bulunan sınav merkezlerini bulmakta güçlük çekerken öğrencilerden yaklaşık 50 kişi geç kaldığı gerekçesiyle sınava giremedi.Dicle Üniversitesi yerleşkesinde yön tabelaların olmadığından kaynaklandığını ifade eden öğrenciler isyan etti.

Bugün sabah saatlerinde Dicle Üniversitesi yerleşkesinde sınava girecek olan öğrenciler sınav yerlerini bulmakta çok zorluk çektiğini belirtilirken birçok öğrenci Üniversite içerisinde yön tabelaların olmadığını söyledi.

Konuyla alakalı Diyarbakır ve Bölgenin Yeni Nesil Dijital Medyası yirmibirtv'ye konuşan 28. Dönem Diyarbakır Bağımsız Milletvekili adayı Mehmet Tonğut, öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

Tonğut, öğrencilerin Dicle Üniversitesi içerisinde sınav giriş yerlerine gidebilmek için büyük sıkıntı yaşadığını, üniversite yerleşkesinde hiçbir yön tabelaların olmadığını belirterek, öğrencilerin gireceği sınav binalarında dahi doğru düzgün bir tabelanın olmadığını ifade etti.

Tonğut  sözlerine şöyle devam etti : Bı kadar öğrenciye yazık değil mi ? , Bu öğrenciler sınava girecekleri okulu nasıl bulacaklar, hiçbir yerde yön tabelası yok, kime soruyorlar cevap alamıyorlar, kimse bilmiyor.Bir tane tabela mı asamıyorsunuz ? Binlerce öğrenci mağdur edildi.Öğrencilerden her dönem para alınıyor, 2 dk için sınava alınmadı" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —