Tarih: 01.11.2022 18:05

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri eylemlerine devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, fakültenin yerinin değiştirilmek istenmesine karşı eylemlerine devamı etti. Baro Başkanı Nahit Eren, öğrencilere destek verdi.  

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, eğitim binasının yerinin değiştirilmek istenmesine karşı eylemlerini sürdürüyor. Fakültenin aynı yerde kalmasını ve kendilerinden habersiz yapılmak istenen yer değişikliğini protesto eden öğrenciler, “Fakültemizi terk etmiyoruz”, “Dicle hukuk uyuma kültürüne sahip çık” sloganları attı. Eylemin ikinci gününde hukuk fakültesi öğrencilerine Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren ve yönetim kurulu üyeleri de destek verdi.

ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ

Meselenin çözümü için Dicle Üniversitesi Rektörlüğü’nden görüşme talep ettiklerini belirten Baro Başkanı Nahit Eren, “Burada toplanan öğrenciler, geleceğin yargıçları ve avukatları olacak. O yüzden öğrencilerin taleplerine kulak verilmesi gerekiyor. Öğrenciler, birçok hukukçunun hafızasında yer edinen bu binayı terk etmek istemiyorlar. Bu çok zor bir talep değil. Binanın yapılış tarihini gerekçe göstermişler sanırım. Ancak burada bulunan binaların çoğu hemen hemen aynı tarihlerde yapılmış. Biz Diyarbakır Barosu, olarak geleceğin hukukçuları olacak öğrencilerin yanındayız. Ziyaretimizin nedeni de budur” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —