DEM Parti Diyarbakır adayları netleşti

DEM Parti Diyarbakır adayları netleşti

DEM Parti’nin Diyarbakır’da gerçekleştirdiği ikinci halk oylamasında 14 ilçenin adayları netleşti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Diyarbakır’da büyükşehir belediyesi ve ilçe belediye eşbaşkan adaylarını belirlemek için bugün halk oylaması gerçekleştirdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için sayımlar sürüyor. İlçe belediye eşbaşkanları için yapılan ikinci tur halk oylaması sonuçları da belli olmaya başladı.

İkinci tur seçimlerinde en çok oy alan eşbaşkan aday adayları şöyle:

Yenişehir:  Safiye Akdağ ve Mehmet Ergün

Bismil: Mizgin Ekinci ve Güven Tanrıkulu

Sur: Fatma Önkol ve Adnan Örhan

Ergani: Şiyar Güldiken ve Birsen Azak Bayar

Silvan: Kadri Esen ve Sevim Biçici

Hani: Hamdullah Demir ve Vesile Narin

Hazro: Hasibe Yazdık ve Erhan Güven

Kocaköy: Mehmet Şık ve Evin Ay

Kulp: Fatma Ay ve Murat İpek

Lice: Dilek Diyar Özer ve Fırat Demir

Eğil: Bahar Karakaş Uluğ ve Zülküf Polat

Çınar: Semra Akyüz ve Mehmet Ulus

Bağlar: Leyla Ayaz ve Siraç Çelik

Kayapınar: Berivan Gülşen Sincar ve Cengiz Dündar

Dicle ise aday adayları halk eğilimiyle belirlenecek.

Kesin sonuçlar, yapılacak itirazların değerlendirilmesi sonrası DEM Parti yetkilileri tarafından kamuoyuna duyurulacak.

 



Anahtar Kelimeler: dem parti diyarbakır adayları netleşti
SİYASET 21.01.2024 23:43:00 0
Diyarbakır'da Anzele için ortak çözüm bulunacak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Anzele Parkı çevresinde ki yapıların sahipleriyle ortak çözüm için bir araya geldi
Diyarbakır’da Kürtçe hizmet verdiği için gözaltına alınan işletme sahibi serbest bırakıldı Kürtçe hizmet veren Pîne Kafe’nin sahibi Ramazan Şimşek, ev hapsi cezası verilerek serbest bırakıldı.
Diyarbakır'da 200 Milyon Dolar İddiası ! Yenişehir Belediyesi eşbaşkanları, kayyımın 4 Nisan'da tüm kamera kayıtlarını sildirerek, hard disklere el koyduğunu aktardı. Eşbaşkanlar, görüntüleri istedikleri şirketin kendilerinden 200 milyon dolar istendiği söyledi
Milyar dolarlık vurgun! 127 siber gözaltı ! Ankara merkezli 21 ilde nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen şüphelilere yönelik “Sibergöz-42” operasyonları düzenlendi. 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettiği tespit edilen ve uluslararası dolandırıcılık eylemi gerçekleştire
İsrail saldırıları protesto edildi KESK, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto ederek, "Açıktır ki, İsrail savaş ve insanlık suçu işlemektedir" dedi.
Diyarbakır’da işten çıkarılan 203 işçi için eylem düzenlendi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Memur-Sen, DEM Parti’nin kazandığı belediyelerden, işten çıkarılan 203 kişinin işe iadesini istedi.
Diyarbakır'da Kürtçe hizmet veren kafenin sahibi Ramazan Şimşek’in gözaltı süresi uzatıldı Diyarbakır’daki kafesinde Kürtçe hizmet verdiği için dün gözaltına alınan PİNE Kafe sahibi Ramazan Şimşek’in gözaltı süresi bir gün uzatıldı.
Urfa'da Kayıp Çocuk Sulama Kanalında Ölü Bulundu Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde, 24 Mayıs sabahı evinden ayrıldıktan sonra kaybolan 14 yaşındaki Senem Han'ın cenazesi, kent merkezinden geçen sulama kanalında bulundu.