Tarih: 29.06.2022 07:41

Cihan Ülsen : Şeyh Said ve Arkadaşlarının Mezar Yerleri Açıklansın

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır Deva Partisi il başkanı Cihan Ülsen Şeyh Said ve arkadaşlarının idam edilişinin 97. yıl dönümüne ilişkin bir mesaj yayınladı.

 

Demokrasi ve Atılım Partisi Diyarbakır il başkanı Cihan Ülsen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada İstiklal mahkemelerinin tüm kurbanlarını rahmetle andığını ifade ederek Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerinin açıklanması için çağrıda bulundu.Daha önce tekrardan Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerinin açıklanması için çağrıda bulunmuştu.

 

Deva Partisi il başkanı Ülsen yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi ;

 

'Şeyh Said ve arkadaşlarının İstiklal mahkemelerince idam edilişinin 97. yıldönümünde, İstiklal mahkemelerinin tüm kurbanlarını rahmetle anıyoruz. Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerinin açıklanması konusundaki çağrımızı yeniliyorum' dedi.

Ne Olmuştu ?

Diyarbakır Barosu, Şeyh Said Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ile Şeyh Said’in torunu ve vasisi Kasım Fırat, Şeyh Said’in mezar yerinin açıklanmasını kabul etmeyen İçişleri Bakanlığı’nın verdiği yanıtın yürütmesinin durdurulması istemiyle Ankara 5’inci İdare Mahkemesi’ne yaptıkları başvuru reddedildi. 1925’te Diyarbakır’da idam edilen Şeyh Said ve 46 kişinin mezar yerlerinin açıklanması isteminin 15 Şubat’ta İçişleri Bakanlığına tarafından zımnen reddedilmesiyle, kararın başvurucular açısından telafisi güç zarara neden olabileceği gerekçesiyle Ankara 5’inci İdare Mahkemesi’ne İçişleri Bakanlığının ret kararının yürütülmesinin durdurulması istemiyle başvuru yapıldı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —