CHP'den Diyarbakır hamlesi !

CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla AK Parti eski Milletvekili Galip Ensarioğlu’na adaylık teklifi yapıldı. İki kez görüşülen Ensarioğlu, teklifi reddetmedi, süre istedi.

Abori’den Veysi Polat’ın haberine göre, 14 Mayıs Genel Seçim takvimi yaklaştıkça siyaset sahnesinde de sürpriz isim ve görüşmeler de hız kazandı. AK Parti’de iki dönem Diyarbakır Milletvekilliği yapan Galip Ensarioğlu’na CHP’den 1. sıra adayı olması için teklif götürüldü. CHP heyeti ile bir haftada iki kez görüşen Ensarioğlu, ailesi ve çevresiyle istişare için kısa bir zaman istedi.

KILIÇDAROĞLU, DİYARBAKIR’DAN VEKİL İSTİYOR

Alınan bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uzun süredir milletvekilli çıkaramadığı Diyarbakır’da en az 1 veya 2 vekil çıkarmak için parti kurmaylarını bölgeye yönlendirdi ve mevcut aday adayları başvuruları ile birlikte bölgede etkili olabilecek isimlerle de görüşülmesini istedi. Bu isimlerden biri de 24 ve 26’nci dönem Diyarbakır’da AK Parti Milletvekili seçilen Galip Ensarioğlu. Kulislere göre partinin üst düzey iki yöneticisi geçen hafta Galip Ensarioğlu ile bir araya geldi. Ensarioğlu’na Kılıçdaroğlu’nun selamını ve CHP’de siyaset yapma önerisini götüren CHP heyeti, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Diyarbakır 1. sıra milletvekilliğini önerdi. Teklifi reddetmeyen Ensarioğlu, ailesi ve çevresi ile istişare etmek için süre istedi. Ensarioğlu’nun teklifi kabul etmesi durumunda Diyarbakır 1. sıra veya batıda vekil seçilebileceği bir şehirde aday gösterileceği belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: ' Diyarbakır hamlesi !
DİYARBAKIR 29.03.2023 10:52:00 0
Diyarbakır'da şehir içi Yolcu Minibüsü Yayalara Çarptı : 1 ölü, 1 yaralı ! Diyarbakır'da şehiriçi yolcu minibüsü 2 kişiye çarptı.Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de ağır yaralandı.
EMEKLİLER YILINDA, EMEKLİLER HAFTASINDA EMEKLİLER Emekli Aylıklarının Alım Gücü Her Geçen Gün Azalıyor…
Muğla'da Kürt işçilere saldırı ! Mardinli 4 tarım işçisi yaklaşık 25-30 kişilik ırkçı bir grubun saldırısına uğradı. Çeşitli yerlerinden yaralanan işçilere saldıranlar hakkında işlem yapılmadığı öğrenildi.
Diyarbakır'da kadınlar için JINKART geliyor Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi herhangi bir geliri olmayan kadınların sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla belediye otobüslerinde JINKART dönemi başlatıyor.
Diyarbakır’da ‘600 milyonluk vurgun’ iddiası: Şirketten ‘evlatlıktan ret’ açıklaması Diyarbakır’da, bir otomotiv firmasının, bölgedeki 300’e yakın oto galericiden satın aldığı araçların 600 milyon lira tutan ödemesi karşılığı verdiği çekin karşılıksız çıktığı iddia edildi
Diyarbakır'da ücretsiz yaz okulları başlıyor Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 7-14 yaş aralığındaki tüm çocuklar için 8 branşta ücretsiz düzenlenen Yaz Spor Okulları başlıyor.
VİDEO - Diyarbakır'da Gece Yarısı Yangın ! Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Eski Siverek Caddesinde anız yangını çıktı.Kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın söndürülmeye çalışılıyor
Faruk Dinç : Hem vatandaşı hemde çiftçiyi büyük külfet altına sokacak ! HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) duyurduğu elektrik zamlarına sert tepki gösterdi.