Chp, Kobani Davası için heyet görevlendirdi

Chp, Kobani Davası için heyet görevlendirdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kobani Davası’nın karar duruşmasını izlemek üzere heyet görevlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yarın görülecek Kobani Davası için bir heyet görevlendirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görevlendirmesiyle Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever Sincan Kampüsü’ndeki duruşmayı takip edecek.

DAİŞ’in Kobani’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobani davasında yargılanan siyasetçiler 14 Nisan 2023'te savcılığın esasa ilişkin sunduğu 5 bin 267 sayfalık mütalaasına karşı savunmaları tamamlamıştı. 

Davada karar, yarın yarınki duruşmada açıklanacaktı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hukuk Komisyonu Eş Sözcüleri Sevda Çelik Özbingöl ile Öztürk Türkdoğan, bugün yaptıkları basın toplantısında, "Mahkeme bize yarın kararın çıkmayacağını iletti. Biz bütün hazırlıklarımızı yaptık. Kamuoyuna yaptığımız çağrı geçerlidir. Yarın karar çıkacak şekilde orada olmaya devam edeceğiz" dedi.

 



Anahtar Kelimeler: Kobani Davası heyet görevlendirdi
GÜNDEM 16.04.2024 22:47:00 0
GÜCÜNÜ FARK EDEMEYENLER Bir tek saç telini koparmak çok kolaydır .Ancak örülmüş bir tutam saçı koparmak çok güçtür
Erdoğan’dan af kararı: Resmi Gazetede yayımlandı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, 28 Şubat davası sanıklarının kalan cezaları af edildi.
Kobani davasında karar açıklanıyor Kobani davasının duruşması bugün Ankara’da Sincan Cezaevi Kampüsü'nde görüldü. Mahkeme heyeti son savunmaları dinledikten sonra kararlarını açıklamaya başladı.
DEM Parti’den Kobani kararına ilk tepki: Kumpaslarınızı çökerteceğiz DEM Parti’nin Kobani Davası’nda açıklanan karara ilk tepkisi, “Kumpaslarınızı çökerteceğiz, bizler kazanacağız, halklar kazanacak” şeklinde oldu.
EMEKLİLER NEDEN SENDİKALAŞMALIDIR ? Emekliler, toplumun işsizler ve mülksüzlerden sonraki en yoksul kesimini oluşturmaktadırlar.
Diyarbakır'da bu masa halkın sorunlarını çözüyor Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yurttaşların sorunlarını çözmek için hizmet veren Diyar Masa, son bir ayda 1130 yurttaşın talebini uygun birimlere yönlendirerek çözüme kavuşmasını sağladı.
Kürtçeye 10 kontenjana tepki : Kürtçe eğitim dili olmalı Kürtçe için sadece 10 öğretmen kontenjan ayrılmasına tepki gösteren Destar editörü Jîn Aryen, “Bin öğretmen de atansa bu sorun devam eder. Kürtçe eğitim dili olmalı” dedi.
AK Parti Diyarbakır eski il başkanı : Selahattin Demirtaş’ın tahliyesi önemli bir fırsat olur AK Parti Diyarbakır Eski İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın, sosyal medya hesabından, bugün görülecek Kobani davası ile ilgili konuştu