Tarih: 06.04.2023 17:33

Büro emekçileri Sendikası Diyarbakır'da taleplerini sıraladı

Facebook Twitter Linked-in

BES Diyarbakır Şubesi, “SGK Emekçilerinin Mağduriyetleri Giderilsin” talebiyle Sur SGK binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın metnini okuyan SGK İşyeri Temsilcisi Deniz Güneş, Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a (EYT) ilişkin çıkartılan yasanın iş yüklerini arttırdığını ifade etti.

‘BÜYÜK SIKINTILAR YAŞAMAKTAYIZ’

  Emeklilikte yaşa takılanların uzun yıllardır yaşadığı mağduriyeti anlatmak için onlarca miting ve benzeri eylemler gerçekleştirildiğini hatırlatan Güneş, “Bu mücadele sonunda EYT yasası çıkartılmıştır. Ancak çıkarılan yasa ile yeni emekli olacak milyonlarca yurttaşımızın işlemleri mevcut personeller ile Sosyal Güvenlik Kurumu emekçilerinin iş yükünü 2-3 kat arttırmıştır ve biz SGK emekçileri olarak artan bu iş yükümüz ile büyük sıkıntılar yaşamaktayız” dedi.

 TALEPLER

 Güneş, SGK emekçileri olarak açlık sınırındaki bir ücretle 85 milyona hizmet vermekteyiz diyerek, taleplerini ise şöyle sıraladı :

*SGK emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz!

  *SGK ek ödeme yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100’er puan eklenmesini istiyoruz!

  *Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan SGK emekçilerine de 3600 ek gösterge istiyoruz!

  *Hazine Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz!

  *Ücretsiz yol ve yemek hizmeti istiyoruz!”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —