Tarih: 01.04.2023 15:59

Bir fidanla yaşama sahip çık

Facebook Twitter Linked-in

Ekoloji Derneği, Mezopotamya Ekoloji Hareketi’nin geçen yıla l barış ve yaşamı savunmak adına gerçekleştirdiği fidan dikme kampanyasını bu yıl depremde yaşamını yitirenlerin anısına “Bir fidanla yaşama sahip çık” mottosuyla sürdürdüğünü hatırlatarak, kampanyayı desteklediklerini açıkladı.

Depremde yaşamını yitirenlerin anısına

Ekoloji Derneği sosyal medya hesaplarından yaptıkları duyuruda "Mezopotamya Ekoloji Hareketi'nin geçen yıl ormansızlaştırma ve savaş politikaları karşısında barışı ve yaşamı savunmak adına gerçekleştirdiği fidan dikme kampanyasını bu yıl; felakete dönüşen depremde yaşamını yitirenler anısına başlatmak için yayınladığı çağrıya Ekoloji Derneği olarak katılıyoruz.

Her can adına 1 fidan

6 şubat Maraş merkezli depremler sonrasında rant ve tahakküm sistemiyle kurulan kentler binlerce cana mezar olmuş ve kentlerin ekokirim suçlarıyla inşaası "doğal" olan depremi felakete dönüştürmüştür. Yaşam alanlarını mezara dönüştüren kötücül düzen karşısında ; kaybedilen her bir can adına bir fidan dikerek yaşamı yeniden doğuracak, yeşertecek ve yaşamı özgür ve ekolojik inşa etme mücadelesine devam edeceğiz.

Fidan dikme etkinliğine davet

"Bir fidanla yaşama sahip çık" şiarıyla başlatılan fidan dikme kampanyasını Diyarbakır'da yaşamlarını yitiren canlara adıyoruz.1-10 Nisan arasında "bir fidanla yaşama sahip çık. "Tu jî darekê biçîne, jîyanê şîn bike" sloganıyla; halkı, sivil toplum örgütlerini ve tüm yaşam savunucularını Diyarbakır kentinde ; bahçede, balkonda, köylerde, okullarda, sokakta ,mahallede ve kentin her köşesinde yapılacak fidan dikim etkinliğine katılmaya ve bu kampanyaya herkesi teşvik etmeye davet ediyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —