Bugün, 3 Temmuz 2024 Çarşamba
Asgari ücret insanlarımızın yarasına merhem olmayacak !

Asgari ücret insanlarımızın yarasına merhem olmayacak !

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya çeşitli temaslarda bulunmak için Diyarbakır'a geldi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya çeşitli temaslarda bulunmak için Diyarbakır'a geldi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda basınla bir araya gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi  Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Ekrem İmamoğlu, 6'lı masa ve asgari ücret zammına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bir siyasetin gölgesinin yargıya ulaşmış olması olarak görüyoruz

"Türkiye siyaseti seçime giderken üzerinde siyasetin gölgesinin olduğu izlenimi çok net bir şekilde bütün kamuoyu tarafından bilinen bazı mahkeme kararlarını da takip etmek durumunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar maalesef bize böyle bir algıyı kaldı ki yani sadece Saadet Partisi olarak bizle değil, kamuoyunun genelinde böyle bir algıyı yerleştirmiş durumda.Böyle bir sonuçta hem de yani bundan birkaç ay önce mahkeme hakiminin değiştirilmesi, Samsun'a gönderilmesi, ardından yeni bir hakimin atanması, o atama neticesinde bütün delillere rağmen.Bütün ortaya konulan gerçeklere rağmen Sayın İmamoğlu hakkında verilen bir mahkumiyet kararının bir siyasetin gölgesinin yargıya ulaşmış olması olarak görüyoruz. Ve bunu kesinlikle doğru bulmadığımızı bu noktada ifade etmek istiyoruz.Bunca dert ve tasanın ardından artık Türkiye yaklaşan bu seçimleri gerçekleştirdiğinde hem sistem olarak şeffaflığın, açıklığın, kuvvetler ayrılığının vuku bulduğu hem birbirimizle iletişimin daha kolay gerçekleşebildiği, siyaset dilinin nefretten kimden uzaklaştığı ve Türkiye'nin demokratikleşmesinin ve normalleşmesinin önünü açan bir sürece hep beraber kavuşacağımızın müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum"

6'lı masanın cumhurbaşkanlığı aday süreç takvimi 5 Ocak'ta

5 Ocak'ta yeni bir buluşma gerçekleşecek. 6'lı masa liderleri tekrar bir araya gelecek. Bunun neticesinde de artık yavaş yavaş 6'lı masanın ortak adayının kim olacağına dair süreç takvimi beli olacak. Biz bununla ilgili herhangi bir endişeye veya farklı bir düşünceye sahip değiliz. 6'lı masanın ilk turunun son toplantısını Saadet Partisi ev sahipliğinde biz gerçekleştirmiştik. Ve ilk defa o toplantıda 6'lı masanın ortak adayı 13. cumhurbaşkanı olacak ifadesi kullanılmıştı. Biz buna bütün liderler tarafından sahip çıkıldığını, bizden sonra yapılan 6'lı masanın toplantılarında da aslında bu vurgunun güçlenerek devam ettiğini görüyoruz."

Asgari ücrete zammını değerlendiren Kaya "Enflasyonun bu kadar yüksek olduğu ortamda yapılan bu zam oranının insanlarımızın yarasına merhem olmayacaktır" dedi.


İnsanlarımızın yarasına merhem olmayacak oran

Orana baktığınızda sanki ya ne kadar yüksek bir oran verilmiş gibi zannediyorsunuz ama işin içine döndüğünüzde aslında insanlarımızın yarasına merhem olmayacak şekilde bir bir asgari ücret oranının belirlendiği net olarak görebiliyoruz Çünkü sekiz bin beş yüz altı lira gibi bir rakam bugün alım gücünün düştüğü bu ortamda resmi olarak enflasyonun yüzde seksen beşe vurduğu İstanbul Ticaret Odası gibi kaldı ki Diyarbakır Ticaret Odası'nda şu anda misafiriz Bu tür kurumlarımızın ortaya koyduğu enflasyon oranlarının yüzde yüzün üzerinde arttığı, kimi bağımsız kuruluşlara göre yüzde yüz yetmişleri bulan enflasyon oranlarının olduğu bir ortamda insanlarımızı bu şekilde bir asgari ücretle yaşamına mahkum etmek Maalesef bu insanların onurlu, izzetli bir yaşamı, sürdürmelerin önündeki en büyük engeldir.Onun üstünde farklı gelir grupları oluşabilir. Ama bugün biz açlık sınırının altında, çevresinde bir asgari ücretle insanlarımızı yaşamaya mecbur hale getiriyoruz"

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin mevcut içinde bulunduğu koşullardan dolayı Türkiye'yi geleceğe tasiyamayacağını vurguladı.


Türkiye'nin kendisini geleceğe taşıyamayacağını düşünüyoruz.

Parti olarak altılı masa diye kamuoyu tarafından bilinen ve şu anda da çalışmalarını süratle sürdüren bir muhalefet tarafının aslında bir parçasıyız. Biz burada kamuoyuna açıkladığımız şekliyle bir kere daha ifade etmek istiyorum. Biz bu sistemle beraber Türkiye'nin geleceğe kendisini taşımasının mümkün olmadığını, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin revizyona tabi tutulsa dahi mevcut içinde bulunduğu koşullar nedeniyle, kuvvetler ayrılığından, şeffaflıktan, denge, denetlemeden Mahrum bir sistem olması sebebiyle biz bu sistemle Türkiye'nin kendisini geleceğe taşıyamayacağını düşünüyoruz. O yüzden güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilan ettiğimiz ve kamuoyuyla detaylarını paylaştığımız şekliyle biz inşallah yapılacak ilk seçimlerin ardından bu sisteme geçiş yolunda önemli bir adımı tamamlamış olacağız.

İç politikada bir kamplaşmanın olduğunu ifade eden Kaya, iktidarın olaylara geniş perspektiften bakmadığını söyledi.

İnsanlarımız birbirleriyle siyaset konuşamıyor

Ülkemizin hem dış politikada hem iç politikada yaşadığı kimi sıkıntılar var. Ama iç politikadaki temel problemimizin, biz kamplaşma olduğunu her daim ifade etmeye çalışıyoruz. Kamplaşmanın ülkemizde ne tür sorunlar oluşturduğunu, insanlarımızın birbiriyle siyaset konuşamadığını, bunun neticesinde de insanlarımızın memleket meselelerini doğru bir düzlemde değerlendiremediklerini görüyoruz. Ve burada iktidar tarafına düşen en önemli görev onların olayı daha geniş perspektiften değerlendirmesi gerekirken ama bir bakıyorsunuz ki zillet vesaire gibi intikamlarla muhalefetin yapmaya çalıştıklarını, ortaya koymaya çalıştıklarını tamamen içini boşaltmaya dönük adımlar atmaya çalışan bir iktidar kanadı var. Biz bunun Türkiye için en büyük sıkıntı olduğu kanaatindeyiz'' ifadelerine yer verdi.

 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayı Odası toplantı salonunda basına açık yapılan toplantıya Saadet Partisi İl Başkanı Abdurrahman Ergin, İlçe başkanları ve partililer katıldı.


SİYASET 24.12.2022 19:33:00 0

Hilvan Belediyesi'ni DEM Parti kazandı

Hilvan'da seçim bitti, sandıklar sayılıyor

Yeniden Refah Partisi erken seçim için çağrı yaptı

Diyarbakır'da yapılan anket sonuçları açıklandı..İşte sonuçlar ve oy oranları !

Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü..Bekir Bozdağ'a kitapçık fırlatıldı !

DEM Parti Diyarbakır'da adaylarını tanıttı

36.4°

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16