Amedspor'un içine "CİN" mi kaçtı ?

Amedspor

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı kulüp binasında yapılan basın açıklamasında şimdiye kadar söylenmeyen birtakım cümleler kurdu.

Ucu açık, her yöne çekiştirilebilen.Siyaset kelimesini kullandı ama kimine göre bölge halkının değerleri, kimine göre siyasi konular.Amedspor, yıllardır aynı değerlerle bugünlere kadar gelmiş, kendini kanalize etmiştir.Bu sayede Dünyanın birçok yerinde seveni ve takip edeni olmuş bir takım haline gelmiştir.Bugün kendi evinde oynayacağı herhangi bir maçta Stadyumu kolay bir şekilde doldurabilir.Peki şimdi bugün bu açıklama takımı ve taraftarları nasıl etkiler ?

Amedspor siyasetten mi uzak tutulmalı yoksa değerlerinden mi ? Bu sorulara yönetim açıklık getirip net bir tavır koymalıdır.Siyasetten uzak tutmak ne demek,  sosyal medya da taraftarın "değerlerden vazgeçmek"  yorumu ne demek ?  Değerlerden uzaklaştırılmış Amedspor şimdi olduğu gibi Dünyanın her tarafında destek bulabilir mi ? Şehir, bölge ve dünyanın dört bir yanından  taraftarlar takımı sahiplenir mi ? Yoksa ismi kara paraya karışmış Diyarbakır'da halk tarafından benimsenmeyen, destek görmeyen, sıradan bir takım haline gelen bir takıma mı dönüşür.

Amedspor 30 bin kişi ile mi oynar, yoksa diğer takımlar gibi atkı bere dağıtarak tribüne adam mı toplar ? Sezon başından bu yana,  bu konuların konuşulmayıp dile getirilmesi nasıl yorumlanabilir bilmiyorum ama acaba "Amedsporun içine CİN mi kaçtı ? demeden duramıyoruz.Çünkü yıllardan beri  manevi anlamda aynı sistemle yönetilen takım bir anda hiçbir yönetimin yapmadığı bir açıklama yapıyor ve taraftar,  sosyal medyada farklı farklı yorumlarda bulunuyor.Siyasetten uzak tutulursa diğer takımlar gibi rahat eder mi ? Gittiği deplasmanlarda aynı muameleyi görür mü?  Başkan'ın "siyasetten" taraftarın ise "değerlerden" kastı nedir ?

Sosyal medyada ismi geçen bazı spor yorumcularının yönetime bu konuyu baskıladıkları dile getiriliyor.Bu isimler kim, bunlar Amedspor'un neresinde ? Bu siyasetten uzak tutma fikrinin spontane bir şekilde oluşması, akıllara birçok soru işaretleri getirirken konuyla alakalı kamuoyunu aydınlatacak herhangi bir açıklama yapılıp yapılmayacağı merak konusu.

Peki Amedspor siyasetten arındırılır  ise ne olur ?

Gittiği her deplasmanda kötü tezahüratlar son bulur mu ?

Yıllardır süren deplasman yasağı kalkar mı ?

Deplasmanda futbolcuların ve taraftarların maruz kaldığı fiziki saldırılar bitecek mi ?

Bunun cevabını çok uzakta aramayalım çünkü 2 hafta sonra Diyarbekirspor Bursaspor'a konuk olacak. Bakalım Bursa da Diyarbekirspor maçı nasıl geçecek, aynı sloganlar, çirkin tezahüratlar atılacak mi ? Hep beraber göreceğiz.



Anahtar Kelimeler: Amedspor' içine cin kaçtı ?
AMEDSPOR 28.11.2023 09:12:00 0
Diyarbakır Dağkapı Devlet Hastanesi’nde Neler Oluyor ? Dağkapı Devlet Hastanesi'nde hemşirelerin kötü koşullarda çalıştırıldığı ve hastaların yaşamı risk altında olduğu iddia edildi.
Amedspor’a ceza ! PFDK, Amedspor’a 84 bin TL para cezası verdi.
Diyarbakır'da hastanede temizlik hemşirelere yaptırılıyor SES Diyarbakır Şubesi, Dağkapı Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde çalışan sağlık emekçilerine yoğun bakım ünitesinde temizlik yaptırıldığını duyurdu.
DEM Parti’den suç duyurusu: Salim Güran ile Ensarioğlu’nun ilişkisi tespit edilsin DEM Parti, Narin Güran'ın katledilmesinde etkili soruşturmaya engel olanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. AKP'li Galip Ensarioğlu ile Salim Güran ilişkisinin tespit edilmesi istendi.
Diyarbakır'da Kadın Otobüs Şoförü Ehliyet Eğitimi projesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yeni istihdam alanları açmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmeye katkıda bulunmak amacıyla Kadın Otobüs Şoförü Ehliyet Eğitimi Projesi başlattı.
Sur ve Fındıklı ilçeleri ‘kardeş belediye oldu Sur Belediyesi ve Fındıklı Belediyesi arasında “kardeş belediyecilik” protokolü imzalandı. Törende protokolün halklar arasındaki bağı kuvvetlendirmeye yönelik olduğu vurgulandı.
Diyarbakır’da kaybolduğu belirtilen Rümeysa Sert bulundu Diyarbakır'da kaybolduğu bildirilen 9 yaşındaki Rümeysa Sert'in sağ salim bulunduğu öğrenildi.
Diyarbakır'da Hisami Apartman davasında sanıklara ceza Maraş merkezli depremde yıkılan ve 100 kişinin ölümüne neden olan Hisami Apartmanı davasında sanıklara 17 yıl 6’şar ay ceza verildi.