Amedspor’a ırkçı saldırı: JİTEM ve Beyaz Toros fotoğrafları açıldı

Amedspor’a ırkçı saldırı: JİTEM ve Beyaz Toros fotoğrafları açıldı

Bursaspor’la oynadığı maç için Bursa’ya giden Amedspor futbolcularına yönelik ırkçı saldırı sahada da sürüyor. Futbolculara fiziki saldırı ve ırkçı hakaretlerin yanı sıra beyaz Toroslar ve JİTEM üyelerinin fotoğrafları da açıldı.

İkinci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Amedspor, Bursaspor’la oynayacağı karşılaşma için geldiği Bursa’da dün geceden beri Bursa taraftarları tarafından ırkçı saldırılara uğramaya devam ediyor. Saat 14’te‘de Bursaspor’un Timsah Arena Stadı’nda başlayacak olan karşılama öncesi stada giren taraftarlar, ellerinde on metrelerce uzunluğunda olan Türk bayrağına yazılı, “Göğün direği alınana dek ay yıldız hüküm sürecek” pankartı taşıyarak sık sık ırkçı sloganlar. Pankartı taşıyan onlarca kişinin kamera karşısında yüzlerini kapatması dikkat çekti. 

IRKÇI SLOGANLAR

Maçın başlamasına dakikalar kalırken Bursaspor futbolcuları, ısınmak için sahaya  “Ne mutlu Türküm diyene” sözlerinin yer aldığı bir şarkıyla çıktı. Bursaspor taraftarları, maç öncesi ısınmak için sahaya inen Amedspor’lu futbolculara ise “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Vatanına göz dikeni ez oğlum" ve “İntikam” gibi ırkçı sloganlar atıldı. 

AMEDSPORLU ÇOCUĞA İŞKENCE

Bursaspor taraftarı, Amedspor taraftarı olduğu anlaşılan bir çocuğun eline verdiği Bursaspor atkısını zorla elleriyle kaldırmasını istediği görüntüleri de sanal medya platformlarında dolaştı. Çocuğa işkence uygulandığı görülen görüntülerde çocuğun korktuğu anlaşılırken, “Kimsenin yüzünü göstermeyin” dendiği de kayıtlara girdi. Bursaspor taraftarlarının saldırıları sanal medyada tepki toplamaya devam ediyor. 

JİTEM FOTOĞRAFLARI AÇILDI

  Öte yandan saldırgan taraftarlar tribünlerden 1990’lı yıllarda on binlerce Kürt’ün faili meçhullerle kaybettirilmesinde rolü olan ve JİTEM elemanı “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım ve yine JİTEM’İN insan kaçırmak için kullandığı “Beyaz Toros” fotoğraflarının yer aldığı posterleri açtı. Sanal medya platformlarında ise binlerce saldırgan taraftar, kendi hesaplarından “Beyaz Toros” fotoğrafları da paylaştı.  (MA)



AMEDSPOR 5.03.2023 15:21:00 0
Dicle Üniversite hastanesinde çıkan yangın söndürüldü Üniversite hastanesi kantininde çıkan yangın söndürüldü.
Diyarbakır ve Mardin'de yangın bölgeleri Afet Bölgesi ilan edildi AFAD, Diyarbakır ve Mardin'in kırsal mahallelerinde 15 kişinin yaşamını yitirdiği yangından günler sonra bölgenin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildiğini açıkladı.
Diyarbakır halkı Türk Işını adlı cihazın denemesinde kobay yapıldı iddiası ! Covid-19 döneminde virüsü ilaçsız tedavi ettiği iddia edilen Türk Işını adlı cihazın Diyarbakır'a götürüldüğü ve burada hastalar üzerinde denendiği iddia edildi
Diyarbakır'da aşırı sıcaklara karşı uyarılar Diyarbakır Tabip Odası Genel Sekreteri Ahmet Baran, aşırı sıcaklar nedeniyle 11.00-15.00 saatleri arasında dışarıya çıkılmaması ve bol su tüketilmesi uyarılarında bulundu.
Vedat Aydın Diyarbakır'da anıldı HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın, katledilişinin 33'üncü yıl dönümünde anıldı.
Memur ve emekli zam oranı kesinleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklileri ile sözleşmeli personele yapılacak zam oranına ilişkin genelgeyi imzaladı.
Diyarbakır Kent Konseyi 8 yıl sonra ilk kez toplandı Kayyım sürecinde işletilmeyen Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29’uncu Olağan Toplantısı için bir araya gelerek Yürütme Kurulu ve eşbaşkanlarını seçti.
Diyarbakır'da katledilen Hilal Kar’ın kardeşleri : Fail bir an önce bulunsun Hilal Kar’ı katleden Mehmet Demirhan’ın 14 gündür yakalanmamasına tepki gösteren kardeşleri, yeğenlerinin sağlığı ve güvenliği için endişe ediyor.