Ak Parti Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinden ve vekillikten istifa etti

Ak Parti Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinden ve vekillikten istifa etti

Ak Parti Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, parti üyeliğinden ve vekillikten istifa etiğini açıkladı.

Ak Parti Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinden ve vekillikten istifa etti. 

Ak Parti Urfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, parti üyeliğinden ve vekillikten istifa etiğini açıkladı. Fakıbaba, istifasına dair sanal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: “2003’te üyesi olduğum AK Partide değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. Ak Parti üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur.” 

Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Siyasi Hayatı 

Ahmet Eşref Fakıbaba 2004 yerel seçimlerinden AKP’den Şanlıurfa Belediye Başkanı seçilmişti. Fakıbaba, 2009 yerel seçimleri öncesinden aday gösterilmeyince partisinden ayrılarak, seçimlere bağımsız aday olarak girmişti. Fakıbaba, o dönem başbakan olan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Ceketimizi koysak kazanırız" sözlerine rağmen Urfa'da tekrar kazanmıştı. Sonrasında Saadet Partisi’ne katılan Fakıbaba, Numan Kurtulmuş’un ayrılmasının ardından bu partiyle de yollarını ayırmıştı. Fakıbaba, 22 ocak 2013 tarihinde Erdoğan'ın sözlerine karşı "indiği trene" tekrar binmiş ve AKP'ye geçmişti. Fakıbaba, 2017 ve 2018 milletvekili genel seçimlerinde Urfa milletvekili seçildi.



SİYASET 20.10.2022 11:37:00 0
Vedat Aydın Diyarbakır'da anıldı HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın, katledilişinin 33'üncü yıl dönümünde anıldı.
Memur ve emekli zam oranı kesinleşti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur ve memur emeklileri ile sözleşmeli personele yapılacak zam oranına ilişkin genelgeyi imzaladı.
Diyarbakır Kent Konseyi 8 yıl sonra ilk kez toplandı Kayyım sürecinde işletilmeyen Diyarbakır Kent Konseyi’nin 29’uncu Olağan Toplantısı için bir araya gelerek Yürütme Kurulu ve eşbaşkanlarını seçti.
Diyarbakır'da katledilen Hilal Kar’ın kardeşleri : Fail bir an önce bulunsun Hilal Kar’ı katleden Mehmet Demirhan’ın 14 gündür yakalanmamasına tepki gösteren kardeşleri, yeğenlerinin sağlığı ve güvenliği için endişe ediyor.
Diyarbakır'da Dengbêj Evine 3 ayda 70 bin ziyaretçi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Dengbêj Evini son üç ayda 70 bin kişi ziyaret etti.
Diyarbakır'da Eş Başkan Bucak: Bütünlüklü bir imar planı oluşturmak istiyoruz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlanması amacıyla başlattığı “Odak Grup” toplantıları Kültür ve Kongre Merkezinde devam ediyor.
Diyarbakır – Lice Karayolunda Silahlı Saldırı: 3’ü Ağır 6 Yaralı Diyarbakır - Lice karayolunda seyir halindeki otomobile düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü ağır 6 kişi yaralandı.
Diyarbakır'da başhekime silahlı saldırı ! Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halim Güler, otomobiliyle Diyarbakır'a döndüğü sırada motosikletle yaklaşan iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.